Artist

Martijn Zoetmulder is geboren 20 februari 1978 te Beverwijk.

Zijn vader en moeder herkenden het talent al vroeg in hun zoon en maakte hem op 9 jarige leeftijd lid van het St. Lucas Gilde. Hier leerde hij model en portret tekenen.

Op zijn 16 jaar verkoos hij zijn eigen weg. Het werk ontbrak hem aan diepgang: Ik heb altijd een eigen wereld gehad, waarin ik mij terug kon trekken, een wereld zonder tijd."

Martijn begon met het schrijven vanuit de taal van de symboliek. Zijn dagboek in figuratieve elementen: "Tot mijn stomme verbazing werden bepaalde tekeningen voorspellend en begon ik te geloven in het lot."

Op zijn 19e jaar maakte Martijn de keus om van de kunst zijn beroep te maken. En op zijn 21e jaar ging hij naar de VAK academie voor beeldende kunst.

Op zijn 23e begon hij met lesgeven in de beeldhouwkunst en een jaar later werd hij de vaste brandschilder van het atelier Glaskunst: "Het werken met glas, licht en lood zit mij in het bloed, twee oud ooms waren ook glazenier."

Op dit moment houdt Martijn zich bezig met bijna elke facet van het klassieke ambacht, enkele voorbeelden hiervan zijn: smeden, schilderen en miniatuursnijkunst met het oog op ivoor en been.